România

Participarea Ministrului afacerilor externe la Summit-ul privind Acțiunea Climatică New York, SUA

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a participat, la 23 septembrie 2019, la deschiderea oficială a primului Summit ONU privind Acțiunea Climatică, eveniment care aduce în atenţie nevoia pentru urgentarea eforturilor ce vizează limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel global.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel către statele membre de a adopta măsuri concrete, inclusiv cu caracter social și financiar, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră cu 45% până în anul 2030 și atingerea nivelului zero până în 2050.

Răspunzând apelului Secretarului general al ONU, România a anunţat intenţia de a se alătura unor iniţiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice, inclusiv angajamente care au la bază factori sociali şi politici.

România sprijină, de asemenea, întărirea cooperării globale și adaptarea efectivă la schimbările climatice având în vedere impactul acestora asupra populaţiei, dar şi a economiilor naționale.

 

Informații suplimentare:

Inițiativa Summit-ului aparține Secretarului General al ONU, António Guterres, ca urmare a publicării Raportului grupului de experți interguvernamentali în domeniul schimbărilor climatice (elaborat de Panelul Interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC) și prezentat la cea de-a 24-a sesiune a Conferinței Părților la Convenția Cadru a ONU privind Schimbările Climatice (Katowice, decembrie 2018).

În cadrul evenimentului sunt promovate coaliţii în jurul a 9 teme principale care vizează strategii privind atenuarea efectelor schimbărilor climatice; factori sociali și politici; mobilizarea tineretului și a societății civile; tranziția energetică, tranziția industriei; adaptarea și reziliența la schimbările climatice; infrastructura, orașele și acțiunea locală; soluții bazate pe natură; finanțarea climei și prețul carbonului.

Rezultatele evenimentului vor fi prezentate în cadrul unui raport care va surprinde toate acțiunile concrete ale reprezentanților mediului public și privat menite să combată efectele schimbărilor climatice..

În prim plan

Întâlnire cu Laurel Broten Ministrul Interguvernamental Eliminarea Discriminării

01.05.2013

La data de 1 mai a.c. dna consul Antonella Marinescu s-a întâlnit cu dna Lauren Broten, Ministrul Interguvernamental Eliminarea Discriminării …

Întâlnire Antonella Marinescu cu membrii comunităţii româneşti.

15.03.2013

​La data de 4 februarie 2013 a sosit la post în misiune permanentă noul consul general al României la Toronto, doamna Antonella Marinescu. Prima…

Întâlnire Antonella Marinescu cu membrii comunităţii româneşti

07.05.2013

​Întâlnirea consulului general Antonella Marinescu cu membrii comunităţii româneşti la sediul Consulatului General Romaniei la Toronto - 7 mai 2013 cu…

Întâlnire Antonella Marinescu cu membrii comunităţii româneşti

07.05.2013

Întâlnirea consulului general Antonella Marinescu cu membrii comunităţii româneşti la sediul Consulatului General României la Toronto - 7 mai 2013 cu…