Despre noi

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL

Începând cu data de 01.02.2017, în vederea optimizării serviciilor consulare și reducerii timpilor de așteptare, toate serviciile consulare se vor efectua exclusiv pe baza de programare anterioara, conform programului de mai jos:

 

 PROGRAM  DE  LUCRU  CU  PUBLICUL

Luni

9.00 – 15.00

Acte notariale, vize și documente de călătorie,  exclusiv pe baza de programare anterioara. 

Eliberari pasapoarte

Marți

9.00 – 15.00

Acte notariale, vize și documente de călătorie,  exclusiv pe baza de programare anterioara. 

Eliberari pasapoarte

Miercuri

9.00 – 15.00

Acte de stare civilă (certificate naștere, căsătorie, deces) si acte notariale, exclusiv pe baza de programare anterioara.

Eliberari pasapoarte

Joi

11.00 – 17.00

Acte notariale, vize și documente de călătorie,  exclusiv pe baza de programare anterioara. 

Eliberari pasapoarte

Vineri

9.00 – 12.00

Eliberari pasapoarte

Depuneri de juramant pentru cetatenia romana

Sâmbată/ Duminică

ÎNCHIS

 

 

Reamintim ca MAE a creat, in anul 2016,  pentru cetățenii români aflați în strainătate platforma "E-Cons" (www.econsulat.ro). Acest sistem informatic modern permite cetăţenilor români care solicita servicii consulare sa acceseze informaţii consulare de calitate într-un mod eficient şi transparent, si de a trimite solicitările, anterior prezentarii la ghiseu, pe cale electronica. Astfel,  programări pentru toate serviciile consulare, dar și informații suplimentare cu privire la procedura de urmat, puteti obtine accesand www.econsulat.ro

PROCEDURA PENTRU PROGRAMARE

Procedura pentru programare este simplă, trebuie să parcurgeți următoarele etape:

-Să vă creați un cont în aplicația www.econsulat.ro pe baza adresei de e-mail pe care o aveți deja;

-Să citiți  cu atenție informațiile despre serviciile consulare pentru care doriți  să depuneți cererea;

-Să trimiteți cererile prin intermediul acestui portal;

-Să așteptați validarea cererii  și programarea de către personalul Secției consulare;

-Să vă reprogramați dacă data oferită pentru programare nu corespunde cerințelor dumneavoastră, în funcție de datele afișate ca fiind disponibile.

 

Un material video privind procedura de accesare a aplicatiei poate fi vizionat aici.

 

Cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar) pot apela numărul de telefon pentru situații de urgență: 416 845 5802. Vă reamintim că la acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

 

Înainte de programare, va rugam sa va asigurati ca aveți toate datele și actele necesare. 

Pentru pașapoarte, durata de preluare a datelor este de 45 minute la 60 minute / persoană (dacă persoana este adult sau este copil). La copii este necesara si scanarea actelor părinților, durata de preluare acte fiind mai mare. Va rugam sa evitati sa purtati haine de culoare alba, contrastul cu ecranul alb pentru preluarea fotografiei este minim. Preluarea fotografiei se face la consulat.

Taxele se achita exclusiv CASH.

Atentie: eliberarea pasapoartelor primite la Consulat poate fi facuta oricand in timpul orelor de program, fara programare anterioara.

 

Pentru informații privind serviciile consulare, vă recomandăm să accesați sistemele  informatice CCSCRS (www.informatiiconsulare.ro), SIMISC (www.econsulat.ro), site-ul Consulatului General al Romaniei la Toronto (http://toronto.mae.ro/) sau să trimiteți un email la adresa toronto.consul@mae.ro

 

Nu se lucrează cu publicul in zilele de sărbători legale ale României și Canadei (Provincia Ontario). Cand o sărbătoare legală canadiana cade sâmbăta sau duminica, următoarea zi lucrătoare devine zi de sărbătoare.

România: 1-2 Ianuarie - Anul Nou; 24 Ianuarie - Ziua Unirii Prncipatelor Romane; Prima zi de luni dupa Pasti (variabil); 1 Mai - Ziua Muncii; 1 Iunie - Ziua Copilului; Prima și a doua zi de Rusalii (variabil); 15 August - Adormirea Maicii Domnului; 30 Noiembrie - Sfântul Andrei; 1 Decembrie - Ziua Naţională a României; 25-26 Decembrie - Crăciunul.

Canada: New Year's Day; Family Day; Good Friday; Easter Monday; Victoria Day; Canada Day; Civic Holiday; Labor Day; Thanksgiving Day; Remembrance Day; Christmas Day; Boxing Day.

 

Anunt program 07.12.2018

04.12.2018

Vineri, 7 decembrie 2018, Consulatul nu va avea program de lucru cu publicul. Pentru situatii speciale, va rugam sa apelati numarul de urgenta al…

Marcarea Zilei Nationale si a Centenarului Marii Uniri la Toronto

03.12.2018

La data de 30 noiembrie 2018, Consulatul General al Romaniei la Toronto a marcat Ziua Nationala a Romaniei si a Centenarului Marii Uniri prin doua evenimente…

Marcarea Zilei Naţionale a României în faţa clădirii Parlamentului Ontario (Queen's Park, 30.11.2018, ora 12.00)

27.11.2018

Consulatul General al României la Toronto va marca Ziua Națională a României în fața Parlamentului Provinciei Ontario (Adunarea Legislativă a…

Film românesc în cadrul EUFF Toronto (Festivalul de Film al Uniunii Europene de la Toronto)

08.11.2018

România participă la Festivalul de Film al Uniunii Europene de la Toronto, 2018 (European Union Film Festival - EUFF) cu pelicula Octav, regizată de Serge…