Despre noi

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL

 În vederea optimizării serviciilor consulare și reducerii timpilor de așteptare, toate serviciile consulare se vor efectua exclusiv pe baza de programare anterioara, conform programului de mai jos:

 

 PROGRAM  DE  LUCRU  CU  PUBLICUL

Luni

9.00 – 15.00

Acte notariale și documente de călătorie,  exclusiv pe baza de programare anterioara. 

Eliberari pasapoarte

Marți

9.00 – 15.00

Acte notariale și documente de călătorie,  exclusiv pe baza de programare anterioara. 

Eliberari pasapoarte

Miercuri

9.00 – 15.00

Acte notariale și documente de călătorie,  exclusiv pe baza de programare anterioara. 

Eliberari pasapoarte

Joi

9.00 – 15.00

Acte de stare civilă (certificate naștere, căsătorie, deces), exclusiv pe baza de programare anterioara.

 

Eliberari pasapoarte

Vineri

9.00 – 12.00

Eliberari pasapoarte, acte de stare civilă, vize, alte tipuri de acte.  Titluri de călătorie, pașapoarte temporare, exclusiv pe baza de programare anterioara.

Sâmbată/ Duminică/sărbători legale

ÎNCHIS

 

 

 

Reamintim ca MAE a creat, in anul 2016,  pentru cetățenii români aflați în strainătate platforma "E-Cons" (www.econsulat.ro). Acest sistem informatic modern permite cetăţenilor români care solicita servicii consulare sa acceseze informaţii consulare de calitate într-un mod eficient şi transparent, si de a trimite solicitările, anterior prezentarii la ghiseu, pe cale electronica. Astfel,  programări pentru toate serviciile consulare, dar și informații suplimentare cu privire la procedura de urmat, puteti obtine accesand www.econsulat.ro

PROCEDURA PENTRU PROGRAMARE

Procedura pentru programare este simplă, trebuie să parcurgeți următoarele etape:

-Să vă creați un cont în aplicația www.econsulat.ro pe baza adresei de e-mail pe care o aveți deja;

-Să citiți  cu atenție informațiile despre serviciile consulare pentru care doriți  să depuneți cererea;

-Să trimiteți cererile prin intermediul acestui portal;

-Să așteptați validarea cererii  și programarea de către personalul Secției consulare;

-Să vă reprogramați dacă data oferită pentru programare nu corespunde cerințelor dumneavoastră, în funcție de datele afișate ca fiind disponibile.

 

Un material video privind procedura de accesare a aplicatiei poate fi vizionat aici.

 

Cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar) pot apela numărul de telefon pentru situații de urgență: 416 845 5802. Vă reamintim că la acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

 

Înainte de programare, va rugam sa va asigurati ca aveți toate datele și actele necesare. 

Pentru pașapoarte, durata de preluare a datelor este de 45 minute la 60 minute / persoană (dacă persoana este adult sau este copil). La copii este necesara si scanarea actelor părinților, durata de preluare acte fiind mai mare. Va rugam sa evitati sa purtati haine de culoare alba, contrastul cu ecranul alb pentru preluarea fotografiei este minim. Preluarea fotografiei se face la consulat.

Taxele se achita exclusiv CASH.

Atentie: eliberarea pasapoartelor primite la Consulat poate fi facuta oricand in timpul orelor de program, fara programare anterioara.

 

Pentru informații privind serviciile consulare, vă recomandăm să accesați sistemele  informatice CCSCRS (www.informatiiconsulare.ro), SIMISC (www.econsulat.ro), site-ul Consulatului General al Romaniei la Toronto (http://toronto.mae.ro/) sau să trimiteți un email la adresa toronto.consul@mae.ro

 

Nu se lucrează cu publicul in zilele de sărbători legale ale României și Canadei (Provincia Ontario). Cand o sărbătoare legală canadiana cade sâmbăta sau duminica, următoarea zi lucrătoare devine zi de sărbătoare.

România: 1-2 Ianuarie - Anul Nou; 24 Ianuarie - Ziua Unirii Prncipatelor Romane; Prima zi de luni dupa Pasti (variabil); 1 Mai - Ziua Muncii; 1 Iunie - Ziua Copilului; Prima și a doua zi de Rusalii (variabil); 15 August - Adormirea Maicii Domnului; 30 Noiembrie - Sfântul Andrei; 1 Decembrie - Ziua Naţională a României; 25-26 Decembrie - Crăciunul.

Canada: New Year's Day; Family Day; Good Friday; Easter Monday; Victoria Day; Canada Day; Civic Holiday; Labor Day; Thanksgiving Day; Remembrance Day; Christmas Day; Boxing Day.

 

În prim plan

IMPORTANT-Alegeri pentru Președintele României – 2019

18.09.2019

Consulatul General al Romaniei la Toronto va procesa cu prioritate in perioada premergatoare alegerilor pentru Presedintele Romaniei din anul 2019 documente de …

Alegeri pentru Presedintele Romaniei - 2019 - IMPORTANT

03.09.2019

www.votstrainatate.ro VOTUL ÎN STRĂINĂTATE LA O SECȚIE DE VOTARE VOTUL PRIN CORESPONDENȚĂ contact@votstrainatate.ro 1. ÎNREGISTREAZĂ-TE…

IMPORTANT-Alegeri pentru Președintele României – 2019

07.08.2019

Alegeri pentru Președintele României – 2019 – Votul în străinătate – INFORMAȚII GENERALE Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc…

Ziua Europei- 9 mai 2019

10.05.2019

La 9 mai 2019, cu ocazia Zilei Europei, Consulatele Generale ale tarilor membre UE din Toronto, sub coordonarea CG al Romaniei la Toronto, au…