Despre noi

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL

 În vederea optimizării serviciilor consulare și reducerii timpilor de așteptare, toate serviciile consulare se vor efectua exclusiv pe baza de programare anterioara prin intermediul portalului www.econsulat.ro, conform programului de mai jos:

 

 PROGRAM  DE  LUCRU  CU  PUBLICUL


 L-J de la 09-15

 Vineri  09-13

 

Reamintim ca MAE a creat, in anul 2016,  pentru cetățenii români aflați în strainătate platforma "E-Cons" (www.econsulat.ro). Acest sistem informatic modern permite cetăţenilor români care solicita servicii consulare sa acceseze informaţii consulare de calitate într-un mod eficient şi transparent, si de a trimite solicitările, anterior prezentarii la ghiseu, pe cale electronica. Astfel,  programări pentru toate serviciile consulare, dar și informații suplimentare cu privire la procedura de urmat, puteti obtine accesand www.econsulat.ro

PROCEDURA PENTRU PROGRAMARE

Procedura pentru programare este simplă, trebuie să parcurgeți următoarele etape:

-Să vă creați un cont în aplicația www.econsulat.ro pe baza adresei de e-mail pe care o aveți deja;

-Să citiți  cu atenție informațiile despre serviciile consulare pentru care doriți  să depuneți cererea;

-Să trimiteți cererile prin intermediul acestui portal;

-Să așteptați validarea cererii  și programarea de către personalul Secției consulare;

-Să vă reprogramați dacă data oferită pentru programare nu corespunde cerințelor dumneavoastră, în funcție de datele afișate ca fiind disponibile.

 

Un material video privind procedura de accesare a aplicatiei poate fi vizionat aici.

 

Cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar) pot apela numărul de telefon pentru situații de urgență: 647.354.7723. Vă reamintim că la acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

 

Înainte de programare, va rugam sa va asigurati ca aveți toate datele și actele necesare. 

Pentru pașapoarte, durata de preluare a datelor este de 20 minute la 30 minute / persoană (dacă persoana este adult sau este copil). La copii este necesara si scanarea actelor părinților, durata de preluare acte fiind mai mare. Va rugam sa evitati sa purtati haine de culoare alba, contrastul cu ecranul alb pentru preluarea fotografiei este minim. Preluarea fotografiei se face la consulat.

Taxele se achita exclusiv numerar.

Atentie: eliberarea pasapoartelor primite la Consulat poate fi facuta oricand in timpul orelor de program, fara programare anterioara.

 

Pentru informații privind serviciile consulare, vă recomandăm să accesați sistemele  informatice CCSCRS (www.informatiiconsulare.ro), SIMISC (www.econsulat.ro), site-ul Consulatului General al Romaniei la Toronto (http://toronto.mae.ro/) sau să trimiteți un email la adresa toronto.consul@mae.ro

 

Nu se lucrează cu publicul in zilele de sărbători legale ale României și Canadei (Provincia Ontario). Cand o sărbătoare legală canadiana cade sâmbăta sau duminica, următoarea zi lucrătoare devine zi de sărbătoare.

România: 1-2 Ianuarie - Anul Nou; 24 Ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane; Prima zi de luni dupa Pasti (variabil); 1 Mai - Ziua Muncii; 1 Iunie - Ziua Copilului; Prima și a doua zi de Rusalii (variabil); 15 August - Adormirea Maicii Domnului; 30 Noiembrie - Sfântul Andrei; 1 Decembrie - Ziua Naţională a României; 25-26 Decembrie - Crăciunul.

Canada: New Year's Day; Family Day; Good Friday; Easter Monday; Victoria Day; Canada Day; Civic Holiday; Labor Day; Thanksgiving Day; Remembrance Day; Christmas Day; Boxing Day.

 

ANUNȚ IMPORTANT

23.12.2019

In perioada sarbatorilor de iarna oficiul consular de la Toronto nu va lucra dupa cum urmeaza: 25-29 decembrie 2019 si 01-05 ianuarie 2020 În cazul …

ANUNȚ IMPORTANT

27.11.2019

Va comunicam ca, in data de 3 decembrie 2019 Consulatul General al României la Toronto nu va lucra cu publicul. În cazul în care vă…

Alegeri Președintele României

14.11.2019

Alegerile Prezidențiale din anul 2019 vor fi organizate și se vor desfășura la Toronto în cadrul celor 2 secții de votare deschise în incinta…

ANUNȚ IMPORTANT

05.11.2019

În contextul alegerilor prezidențiale care vor avea loc în perioadele: · 8 - 10 noiembrie 2019 (turul I) și · 22 – 24…